SEO SERVICE

Λέγοντας SEO εννοούμε την επιστήμη της προσαρμογής  του περιεχομένου και της δομής μιας ιστοσελίδας ώστε αυτή να εμφανίζεται όσο το δυνατό πιο ψηλά σε μια  σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά ή συνδυασμούς keywords.

Τελικός στόχος οποιασδήποτε καμπάνιας διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι να κάνει απόσβεση στην επιχειρήσή σας, αυξάνοντας τις πωλήσεις της μέσω της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας. Και το SEO μπορεί και κάνει ακριβώς αυτό! Δηλάδη παράγει εξαιρετικά ελκυστικές αποδόσεις, προσελκύοντας χρήστες στον ιστοχώρο σας μέσω των μηχανών αναζήτησης!

Τα οφέλη του SEO

Το SEO είναι ένα  από τα πιο αποτελεσματικά και σημαντικά εργαλεία στρατηγικής μάρκετινγκ. Εκεί που το SEO "μπαίνει στο παιχνίδι", ξεκινάει η κατάταξή σας όλο και πιο ψηλά στις διασημότερες μηχανές αναζήτησης. Τα οφέλη είναι αμέτρητα, ωστόσο εδώ σας παρουσιάζουμε μόνο μερικά από αυτά:

• Περισσότερη επισκεψιμότητα στον ιστοχώρο σας από όλες τις παραπομπές/αναφορές των μηχανών αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας

Χτίσιμο του brand σας, καθώς η τοποθέτησή σας ψηλότερα στο ίντερνετ, βελτιώνει το εταιρικό σας κύρος.

• Οι χρήστες που μεταφέρονται στην ιστοσελίδα μέσω των μηχανών αναζήτησης, το κάνουν επειδή αναζητούν αυτό ακριβώς που πουλάτε, άρα είναι πολύ πιο πιθανό να το αγοράσουν τελικά. Σκοπός μας, ως εκ τούτου, είναι η κατασκευή της κάθε σελίδας να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε μέσα από την παρουσία της στην εκάστοστε μηχανή αναζήτησης, να προσελκύει ΜΟΝΟ τους χρήστες που στοχεύουμε βάσει υπηρεσίας ή προϊόντος.

Στόχευση λέξεων-κλειδιών

Σε αυτό το σημείο ερευνούμε ένα σύνολο λέξεων-κλειδιών ή φράσεων τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την ιστοσελίδα σας, όταν παρουσιάζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στο ίντερνετ.  Συνήθως προτείνουμε στους πελάτες μας να ακολουθήσουν τη long-tail στρατηγική  όσον αφορά στις λέξεις-κλειδιά (μεγαλύτερες λέξεις ή φράσεις), διότι οι μεμονωμένες λέξεις-κλειδιά έχουν μεγάλο ανταγωνισμό και απαιτούν περισσότερα χρήματα για να μπορέσουν να τον ξεπεράσουν. Οι long-tail λέξεις-κλειδιά είναι συχνά μια βιώσιμη στρατηγική για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς οι μεγαλύτερες λέξεις-κλειδιά προσφέρουν υψηλότερα conversions, όταν οι χρήστες  είναι πιο συγκεκριμένοι για το τι θέλουν.

Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι ένας καρδιολόγος  θέλει να προωθήσει την ιστοσελίδα του, είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνει στοχεύοντας σε πιο συγκεκριμένα keywords, τύπου "καρδιολόγοι Χαλάνδρι", ή " κολπική μαρμαρρυγή διάγνωση" παρά με γενικά keywords τύπου "γιατροί" ή "καρδιολόγοι Αθήνα".

Internal Linking & Link building

Τα link building και Internal Linking είναι δύο από τους βασικότερους παράγοντες του SEO.

Link Building

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο, τότε σίγουρα  κάποιες φορές έχετε κάνει κλικ σε μια υπερ-σύνδεση η οποία σας μεταφέρει σε μια άλλη ιστοσελίδα. Αναφερόμαστε ασφαλώς στα backlinks (παραπομπές), τα οποία με απλά λόγια λειτουργούν σαν "ψήφοι" για την ιστοσελίδα στην οποία μεταφερόμαστε.

Κάθε ιστοσελίδα, λοιπόν, η οποία έχει link προς  το website σας, ουσιαστικά σας μεταβιβάζει μέρος από την αξία (pagerank) της. Όσο υψηλότερη είναι η αξία της σελίδας που παραπέμπει προς εσάς, τόσο μεγαλύτερη αξία λαμβάνετε.

Βέβαια τα backlinks από spam sites ή από ιστοσελίδες άσχετες με το αντικείμενό σας, μπορεί να έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Για παράδειγμα, όταν μια ιστοσελίδα ενός γιατρού, λάβει backlink από το site ενός δικηγορικού γραφείου,  δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως "ψήφο εμπιστοσύνης"  γιατί πολύ απλά δεν προέρχεται από κάποιον σχετικό κλάδο ή επαγγελματία.

Internal Linking

Η δημιουργία εσωτερικών links ( internal linking) σε μια ιστοσελίδα είναι απαραίτητη αν θέλουμε να επιτύχουμε σωστό SEO. Μέσω του internal linking, δηλαδή της σύνδεσης των σελίδων του website μεταξύ τους, μπορούμε:

• Να βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψουν περισσότερες σελίδες από το website σας.

• Να "μετατρέψουμε" ένα link προς μία εσωτερική σελίδα σε "σινιάλο" για τις  μηχανές αναζήτησης, υποδηλώνοντας ότι αυτή η σελίδα είναι σημαντική για το site σας.

• Να βοηθήσουμε τους επισκέπτες σας να ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα για το οποίο ενδιαφέρονται.

Directory Submission

Το directory submission είναι η δραστηριότητα της Off Page Optimization, το οποίο λειτουργεί βοηθητικά στην αύξηση του page rank κατά τις αναζητήσεις στη Google. Πρόκειται στην ουσία για την καταχώρηση της ιστοσελίδας στους δημοφιλέστερους ηλεκτρονικούς καταλόγους (web directories). Αυτό σας προσφέρει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Τα web directories είναι κατάλογοι οι οποίοι περιέχουν τα e-mails, τις περιγραφές και τα στοιχεία επικοινωνίας χιλιάδων επιχειρήσεων, κατηγοριοποιημένες ανά τομέα δραστηριότητας. Ουσιαστικά λειτουργούν ως μηχανές αναζήτησης επιχειρήσεων και έχουν αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και αξία(pagerank) ως ιστοσελίδες.

Content marketing

Φροντίζουμε να γεμίζουμε τις ιστοσελίδες τις οποίες αναλαμβάνουμε με περιεχόμενο  υψηλής πληροφοριακής αξίας και αυτό το κάνουμε με σωστό content marketing, δηλαδή με τη διαδικασία επιμέλειας, δημοσίευσης και προώθησης κειμένων.

Το content marketing είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα εργαλεία τόσο για SEO όσο και για τα social media.

Περιεχόμενο για SEO

Αν μία ιστοσελίδα δεν έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο το οποίο να ανανεώνεται συχνά, δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει στις πρώτες σελίδες της Google. Όλες οι μηχανές αναζήτησης προωθούν νέο, ενδιαφέρον και κυρίως πρότυπο περιεχόμενο, αφήνοντας πίσω ιστοσελίδες με κείμενα που έχουν πολύ καιρό να ανανεωθούν. Για αυτό το λόγο πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των sites που κατασκευάζονται είναι δυναμικά και επιτρέπουν την εύκολη ανανέωση περιεχομένου.

Δυναμικά websites

Πλέον η πλειοψηφία των ιστοσελίδων που κατασκευάζονται είναι πλήρως δυναμικές. Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο πελάτης μπορεί να ανανεώνει και να προσθέτει το περιεχόμενο (κείμενα, νέα, φωτογραφίες κ.τ.λ.), όποια στιγμή το επιθυμεί. Όλες οι εν λόγω αλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται από οποιοδήποτε browser και σύνδεση ίντερνετ, βοηθώντας σας με αυτόν τον τρόπο να διατηρείτε την ιστοσελίδα σας καθημερινά ενήμερη, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η ανάθεση των αλλαγών αυτόν σε κάποιον μεσάζοντα.  

Περιεχόμενο για το link building

Αν θέλετε άλλες ιστοσελίδες με υψηλό pagerank να παραπέμπουν στη δική σας, μέσω χρήσιμων backlinks, θα πρέπει να τους δώσετε κάποιους λόγους για να το κάνουν. Ένα σωστό και ενδιαφέρον άρθρο είναι ο καλύτερος τρόπος, καθώς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να σας αποφέρει τα υψηλής ποιότητας backlinks που χρειάζεστε  από δημοφιλή websites και blogs.

Πώς δουλεύουμε

Θα μελετήσουμε την επιχείρησή σας και τα προϊόντα / υπηρεσίες που προσφέρετε καθώς και τον ανταγωνισμό. Μετά από αυτό θα δουλέψουμε για να βελτιστοποιήσουμε τις διάφορες σελίδες της ιστοσελίδας σας, θα δημιουργήσουμε περιεχόμενο που οι επισκέπτες σας θα εκτιμήσουν και θα ξεκινήσουμε τη σύνδεση με άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες θα προωθήσουν τη δική σας στις μηχανές αναζήτησης! Κάθε στρατηγική SEO είναι διαφορετική ανάλογα με τον πελάτη, ωστόσο η  στόχευση λέξεων-κλειδιών, το link building, το  web content editing και το directory submission είναι αναγκαστικά βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν για κάθε ιστοσελίδα.

SEO ή ADWORDS;

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζετε ότι το SEO δεν είναι μία ad hoc διαδικασία, η οποία μπορεί να φέρει αποτελέσματα μέσα σε μία ημέρα. Το σωστό και με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα SEO, χρειάζεται σωστές βάσεις και μεθοδευμένες κινήσεις μέρα με τη μέρα, ώστε όχι μόνο να φτάσουμε κάποια στιγμή στις πρώτες θέσεις τις οποίες επιθυμούμε, αλλά να είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να μας εκτοπίσει από αυτές. Ασφαλώς και υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα της πληρωμένης διαφήμισης στις μηχανές αναζήτησης ( πχ Adwords για την Google) οι οποίες μας φέρνουν απευθείας στην πρώτη θέση, αφενός όμως η εν λόγω πρακτική είναι πολύ υψηλού κόστους, ειδικά αν πρόκειται να επαναλαμβάνεται τακτικά, άρα δεν τη συστήνουμε, αφετέρου είναι πιο αδύναμη από το μεθοδευμένο SEO, κάτι που σημαίνει ότι μόλις σταματήσουμε να πληρώνουμε δεν θα πληρούμε τις προϋποθέσεις για να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις.

Στην iRem προτείνουμε πάντοτε την κατάλληλη μέθοδο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες του κάθε πελάτη, και στην περίπτωση που πρέπει να καταφύγουμε στη μέθοδο της πληρωμένης διαφήμισης αρχικά, φροντίζουμε παράλληλα να ανεβάζουμε την αξία της σελίδας με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες SEO, έτσι ώστε σταδιακά να μειώνουμε το ποσό που δαπανούμε για διαφήμιση, με τελικό στόχο να την καταργήσουμε τελείως.